چگونه برای آزمون های تستی درس بخوانیم؟
تکنیکها و شرایط تستزنی
۱) هیچ وقت قبل از مطالعه کامل درس، به تست زدن نپردازید. قبل از شروع به حل تستهای یک مبحث درسی، آن مبحث را به طور کامل و دقیق مطالعه کنید و مطمئن شوید به درستی آن را درک کرده اید. در غیر این صورت، زدن تست کاری اشتباه و بیفایده است و حتی میتواند شما را دلسرد کند و علاقه و انگیزه شما را از بین ببرد.
۲) با تست های ساده شروع کنید. بلافاصله بعد از مطالعه و یادگیری یک مبحث درسی به سراغ تستهای مشکل و پیچیدهتر نروید. حل تستهای ساده میتواند تسلط شما را در آن مبحث درسی بیشتر کند و همچنین علاقه و انگیزه بیشتری نسبت به ادامهی کار در شما ایجاد نماید.
۳) تستهای نکته دار: تستهای نکتهدار یا تستهای مادر به تستهایی گفته میشود که حل آنها برای داوطلب، منجر به یادگیری یک نکته میشود و در نتیجه او میتواند گروه زیادی از تستها را حل کند. در هر فصل تعداد محدودی تست مادر یا نکتهدار قابل ارائه میباشد . سعی کنید به درستی آنها را بشناسید و به طور دقیق بر آنها مسلط شوید.چگونه برای آزمون های تستی درس بخوانیم؟
4) به راهحلهای تشریحی مسلط شوید. قبل از این که راه حل تستی حل یک مسئله را یاد بگیرید، مطمئن شوید که به اندازه کافی به راه حل تشریحی آن مسلط شدهاید. راه حلهای تستی ، در خیلی از موارد منجر به حل سریعتر تست میگردند، اما در بعضی موارد در آزمون مجبور میشوید از راه حل تشریحی مسئله را حل کنید. مثلا در مواردی که مسئله با شرایط خاص مطرح میشود.
5) گزینههای غلط را حذف کنید. باید تستهای استاندارد و یا آزمونهای سالهای گذشته را با اطلاعات کافی پاسخ دهید. در این صورت باید بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن ، دو گزینه غلط را از میان پاسخها حذف کنید و در صورتی که نسبت به دو گزینه باقی مانده به یک نسبت تردید دارید، اولین گزینهای را که به هر دلیل صحیح تلقی میکنید ، به عنوان پاسخ انتخاب نمایید.
6) بر نگردید! تجربه نشان داده است اکثر کسانی که پس از انتخاب پاسخ تست، بر میگردند و دوباره گزینههای آن را بررسی و دست کاری میکنند، با اشتباه و خطا مواجه میشوند. در صورتی که هیچ دلیلی برای بازگشت و اصلاح تست وجود ندارد، به این کار اقدام نکنید. تا زمانی که مطمئن نیستید به پاسخ اولیهتان دست نزنید.
7) یک بار بخوانید، یک بار پاسخ دهید! سعی کنید از مطالعه مکرر صورت تست و گزینههای آن پرهیز کنید صورت تست را یک بار و به طور دقیق بخوانید و بعد گزینهها را بررسی کنید. اگر پاسخ آن را نمیدانید ، جلوی شماره تست علامت بگذارید تا پس از اتمام همهی تست ها، در صورت داشتن زمان، مجددا برای بررسیِ حلِ آن تلاش کنید.
8) گزینههای هم معنی و مترادف ، صحیح نیستند! فقط یکی ازگزینهها پاسخ صحصیح تست میباشد ، پس گزینههایی که از معنی و مفهوم مساوی برخوردارند ، جواب صحیح تست نمیباشند . پس سریعا آنها را حذف کنید و در گزینههای باقی مانده به دنبال پاسخ صحیح بگردید.
چگونه برای آزمون های تستی درس بخوانیم؟
16 نکتهی کنکوری! برای صحیحتر تست زدن
1) در هنگام تست زدن صورت سوال را کامل خوانده و به نکات کلیدی توجه کرد.
2) زمانی که مشغول پاسخ دادن به یک سوال هستید ، فقط به همان سوال فکر کنید و در فکر سوال بعدی و قبلی نباشید .
3) اگر در جلسه آزمون پاسخ سوال یا سوالهایی را نمیدانستید ، مضطرب و مایوس نشوید . مطمئن باشید که اکثر داوطلبان هم مثل شما پاسخ این سوال را نمیدانند وقرار نیست که شما به تمام سوالات یک درس پاسخ دهید.
4) در دستور زبان، صرف و نحو عربی و گرامر انگلیسی، صرف دانستن فرمول کارساز نیست .فهم معنای جمله راهگشای حل پرسش است.داوطلبانی که در ترجمه و فهم متن خوب کار کردهاند و در حیطه قواعد هم در حد معمول تلاش کردهاند در آزمون سراسری موفق بودهاند.
5) در بخش درک مطلب در سوالهای عربی و زبان، قبل از مطالعه متن، یک بار سوالهای این بخش را بخوانید و به محدوده سوال و موضوع دقت کنید.
6) یک توصیه مهم برای افزایش مهارت تست زنی در کنکور این است که در یک ماه پایانی هر روز یک نمونه از کنکور های سالهای قبل را علامت زده و بعد پاسخ های خود را مرور کنید .این کار علاوه بر تاثیر مثبت در تست زنی، در رفع اشکالات درسی، کنترل و تنظیم زمان و آشنایی با تستهای مهم بسیار موثر خواهدبود.چگونه برای آزمون های تستی درس بخوانیم؟
7) بهترین روش غلبه بر آزمون تستیای که نمره منفی دارد استفاده از روش زیر به ترتیب ارائه شده میباشد:
الف) آنچه را که میدانید بزنید.
ب) آنچه را که به یاد می آورید بزنید.
ج)آنچه را نمی دانید نزنید.
8) اشتباه در محاسبات عددی معمولا نتیجه شتاب و عدم تمرکز است. (مثلاً در پاسخ دادن به سؤالات مربوط به محاسبهی سهمالارث) پس شتابتان را کنترل کنید و تمرکزتان را افزایش دهید.
9) بهتر است زمان تست زنی در منزل را از زمان استاندارد کوتاهتر در نظر بگیرید تا به آزمون حقیقی شباهت بیشتری پیدا کند و در روز آزمون شرایط برایتان راحتتر باشد.
10) بهترین منابع سؤال برای داوطلبان، تست های کنکور سراسری و آزاد سالهای گذشته است.
11) به یاد داشته باشید هیچگاه قبل از یادگیری مناسب از تست استفاده نکنید. در ضمن اگر دستهای از تستها را انجام دادید و نمره کمتر از 60% گرفتید توصیه میشود تست زنی را متوقف کنید چون فایدهای ندارد.
12) برای حفظ تعادل درصد نمرات و رتبه های آزمون زمان پاسخگویی به هر درس را به همان درس اختصاص دهید، توصیه می کنیم زمان پاسخگویی هر درس را کنار نام درس یاداشت کنید . مثلا اگر آزمون ساعت30/7 آغاز می شود و حقوق مدنی 20دقیقه زمان نیاز دارد ،کنار درس بعدی (مثلا حقوق تجارت) بنویسید 50/7 . البته میتوانید زمان پاسخگویی را بر حسب اطلاعات و روحیات خود عوض کنید، این تغییر دادن زمان پاسخگویی، جزئیات و ظرایفی دارد که در مطالب ذیل (ذیل عنوان زمانبندی قبل از آزمون) بررسی شده است.
13) اگر هر روز دروس مطالعه شده سه روز قبل خود راتست بزنید موثرتر است و چون کنکور یک آزمون جامع است سعی کنید در منزل هم در هر تمرین حداقل سه درس را با هم تست بزنید تا علاوه بر کنترل زمان در چند درس، تمرین انتقال ذهنی از یک درس به یک درس دیگر نیز فراهم آید .
14) گاهی با اندکی فکر کردن متوجه میشوید پاسخ سوال را نمی دانید در آن صورت بلافاصله کنار آن سوال علامت (- ) یا هر علامت دیگر گذاشته و از آن عبور کنید و به هیچ وجه روی سؤالی که پاسخش را نمیدانید متوقف نشوید.
چگونه برای آزمون های تستی درس بخوانیم
15) گاهی به سوالی بر می خورید که بین دو گزینه که کدام صحیح است شک میکنید ،کنار آن علامت (×) گذاشته و عبور کنید.
16) در زمان مرور ابتدا تستهایی را مرور کنید که فرصت نکردهاید در زمان تعیین شده تمام سوالات آن درس را بخوانید بعد به مرور سوالاتی بپردازید که با علامت (×) مشخص کرده اید.(سؤالاتی که در خصوص پاسخ آن بین دو گزینه مردد بودید) در انتها به مرور سوالاتی بپردازید که با علامت (- ) مشخص کرده اید.(سؤالاتی که در نگاه اول، پاسخ آنها را نمیدانستید)چگونه برای آزمون های تستی درس بخوانیم؟
چمله معروف در مورد تست زدن این است : همانطور که هنر تست زدن را یاد می گیرید ، هنر تست نزدن را نیز باید یاد بگیرید.