مهاجرت

چگونه به آلمان مهاجرت كنيم؟

شرایط مهاجرت به آلمان ۲۰۱۹

طبق برآوردهایی که در ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی انجام شد ، آلمان همچنان دومین کشور مهاجر پذیر جهان پس از آمریکا محسوب می شود که حدود ۵ میلیون مسلمان در آن اقامت دارند که دومین کشور اروپا از نظر تعداد ساکنین مسلمان نیز به حسال می آید. اخبار منتشر شده در ابتدای سال ۲۰۱۸ حاکی از آن است که دولت آلمان در حال رایزنی و آماده سازی یک قانون جامع جهت تسریع روند اخذ مهاجرین متخصص (Skill Immigration) است. روند مهاجرت به آلمان از اواسط سال ۲۰۱۵ و تا سال ۲۰۱۷ دارای فراز و نشیب های زیادی بوده است.بخصوص به دلیل جنگ در سوریه و وضعیت نابسامان امنیتی در افغانستان و برخی کشورهای دیگر خاورمیانه ، ورود پناهجویان به آلمان از روش های گوناگون قانونی و غیر قانونی رشد زیادی داشته است. در این بخش به معرفی آخرین شرایط مهاجرت به آلمان در سال ۲۰۱۸ خواهیم پرداخت.آلمان هم اکنون یکی از صنعتی ترین کشورهای جهان است و به عنوان ثروتمندترین کشور عضو اتحادیه اروپا، موتور اقتصادیِ حوزهٔ پولیِ یورو محسوب میشود. شهرهای بزرگ آلمان برلین، هامبورگ، مونیخ و فرانکفورت میباشند. جمهوری فدرال آلمان یکی از اعضای سازمان ملل متحد، ناتو، کشورهای گروه هشت و گروه پنج بوده و از بنیانگذاران اتحادیه اروپا است. طبق قانون اقامت آلمان، برای اتباع خارجی که مایل هستند در کشور آلمان شرکت تأسيس نمایند، امکان صدور مجوز اقامت وجود دارد به شرط آن که اولاً نياز اقتصادی و یا منطقه ای ویژه وجود داشته باشد، ثانياً از این فعاليت اقتصادی، انتظار تأثير مثبت بر اقتصاد این کشور برود و ثالثاً آن که تأمين مالی پروژه از طریق سرمایه شخصی و یا اعتبار فراهم گردد. قوانین اقامتی در آلمان، اقامت را به دو گروه تقسیم نموده است. گروه اول اقامت غیر دائم یا موقت یا محدود یا گذرا که شامل اقامت برای تحصیل دانشگاهی، آموزش زبان آلمانی و آموزش مدرسه ای، اقامت غیر دائم برای آموزش حرفه ای و شغلی، اقامت برای کار، اقامت برای نیروهای متخصص دارای تابعیت تحمل برای کار، اقامت برای پژوهش و تحقیق، اقامت برای کار آزاد و اقامت های موقت دیگری که وجود دارند و هیچ کدام از آنها منجر به اقامت دائم نخواهد گردید، به این دلیل از توضیحات آن امتناع کردیم. دسته دوم اقامت دائم یا همیشگی به افرادی تعلق می گیرد که پنج سال کامل دارای اقامت غیر دائم بوده، هزینه زندگی خود را از راه کار خود تامین نموده و زبان آلمانی را تا اندازه ای بداند، کسی که تقاضای دریافت تابعیت کشور آلمان را دارد، باید این کشور را به عنوان یک کشور دموکرات آزاد بپذیرد و به اصول و مبانی آن اعتقاد داشته باشد و حق ندارد فعالیتی انجام دهد که در نهایت بر ضد نهادهای قانونی یا منافع کشور آلمان تمام شود. سوابق شخص در موارد فوق از نهاد حراست از قانون اساسی استعلام می شوند. هر فرد برای دریافت تابعیت آلمان باید تابعیت قبلی خود را واگذار نماید.

پیش نیازهای عمومی جهت مهاجرت به آلمان (اقامت دائم):

اگرچه روش های گوناگونی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد و هر کدام از این روش ها الزامات و شرایط مخصوص به خود دارد اما با این حال نیازهای مشترکی در انواع روش های مهاجرت به آلمان وجود دارد.برای این که بتوانید به آلمان مهاجرت کنید لازم دارای شرایط زیر باشید :

اثبات وجود ثبات مالی

هر روش مهاجرتی نیازمند شرایط مالی مخصوص به خود است که باید از طرف متقاضی برآورده شود.با اینحال تقریبا در تمامی روش های مهاجرت به آلمان لازم است وضعیت مناسب مالی خود را به اثبات برسانید تا از این طریق دولت آلمان دریابد آیا در زمان اقامت خود در این کشور قادر به تامیین هزینه های خود هستید یا خیر. حتی اگر قرار باشد در آلمان مشغول به کار شوید ( مهاجرت کاری به آلمان) باز باید بتوانید ثابت کنید که تا زمان دریافت حقوق و دستمزد ، از پسِ هزینه های خود بر می آیید.

داشتن بیمه سلامت

بدون داشتن یک بیمه سلامت معتبر قادر به مهاجرت به آلمان از هیچ روش قانونی نیستید.بهترین راه نیز اخذ بیمه سلامت از یک شرکت بیمه آلمانی چرا که گاهی مشخص نیست بیمه سلامتی که از کشور خود دریافت کرده اید مورد تایید آلمان نیز هست یا خیر.

داشتن حداقل آشنایی با زبان آلمانی

برای اکثر روش های مهاجرتی به آلمان

آشنایی با زبان آلمانی یکی از شروط اصلی است.آشنایی با زبان آلمانی به دسته های زیر تقسیم می گردد :

بیشتر بخوانید بیشتر بدانید  چگونه برای اینستاگرام رمز ورود بگذاریم؟

دارای مهارت بالا در زبان آلمانی

مهارت های پیشرفته و تسلط بر زبان آلمانی

برای روش های معمول مهاجرت به آلمان لازم است آزمون زبان بدهید و حداقل نمره A1 و B1 دریافت کنید.اگر هم قصد دارید اقامت دائم آلمان بگیرید نیاز است سطح زبان آلمانی خود را به C1 یا C2 برسانید. برای برخی کشورها از جمله ایران ، نیاز است که قبل از ورود به خاک آلمان ویزای آلمان (ویزای شینگن ) داشته باشید.کشورهای اروپایی حوزه شینگن و ساکنان برخی از کشورهای دیگر مانند آمریکا و کانادا و .. نیازی به اخذ ویزا برای ورود به آلمان ندارند و پس از ورود به این کشور می توانند درخواست اجازه اقامت بدهند.

انواع روش های مهاجرت به آلمان ۲۰۱۸

اقامت آلمان از طریق ازدواج

ازدواج با اتباع یک کشور ، همواره یکی از روش های اخذ اقامت و تابعیت آن کشور و از شرایط مهاجرت به آلمان است. طبق قوانین ازدواج در آلمان ، شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج این است که اگر شما به عنوان یک خارجی با شخصی که تابعیت کشور آلمان را دارد و به عبارت دیگر یک آلمانی است ازدواج نمایید ، میتوانید به اقامت کشور آلمان و پس از آن به تابعیت این کشور دست پیدا کنید.

قدم اول شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج این است که شخص تبعه کشور آلمان باید اثبات نماید دارای درآمد کافی برای تامین زندگی خود و همسرش می باشد و برای تامین هزینه های زندگی خود نیازی به کمک های دولتی ندارد. از طرف دیگر طبق قانون ازدواج در آلمان ، شخص متقاضی ازدواج با تبعه آلمان باید زبان آلمانی را حداقل تا سطح A1 فراگرفته باشد. پس از ازدواج ، متقاضی دریافت ویزا باید به سفارت آلمان در کشور خود مراجعه نموده و مدارک ثبت ازدواج و تقاضای خود را برای دریافت ویزای ازدواج ارائه نماید. پس از بررسی مدارک ، درصورتی که صحت مدارک مورد تایید قرار گرفته باشد و مدارک شغلی و درآمدی شخص آلمانی نیز کفایت نماید ، ویزای ازدواج صادر خواهد گردید . در بعضی کشورها نظیر ایران آثار حقوقی جهت اخذ تابعیت در ازدواج با شوهر یا زن آن کشور متفاوت است. لیکن در مورد کشور آلمان ازدواج با مرد یا زن آن قطعا منتهی به اخذ تابعیت خواهد گردید . البته چنانچه پرونده درست ارائه گردد و دارای شاکله صحیح حقوقی باشد.

آلمان ازدواج با شخص آلمانی نیازمند در خواست برای اخذ تابعیت بوده و تا شما درخواست را ارائه نکنید ، تابعیت به شما ارائه نمی گردد.

با صدور ویزای ازدواج آلمان شما میتوانید وارد کشور آلمان شده و در این کشور اقامت داشته باشید. همچنین امکان کار و یا تحصیل رایگان برای شما وجود خواهد داشت . ضمن آنکه با اقامت ۳ ساله در خاک آلمان ،میتوانید به اقامت دائم این کشور دست پیدا کنید.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

تعداد درخواست های پناهندگی در آلمان در سالهای اخیر به طور بی سابقه ای افزایش داشته است. اما زندگی یک پناهجو پس از ورود به خاک آلمان چه شکلی دارد و او چه مراحلی را تا زمان قبول یا رد درخواست خود پشت سر می گذارد؟

طبق قانون، پناهجویان باید به نسبت جمعیت ۱۶ ایالت آلمان میان آن ها تقسیم شوند. چنانچه شمار ساکنان یک ایالت بیشتر باشد، باید به همان نسبت نیز تعداد بیشتری پناهجو بپذیرد. در برخی موارد نیز تقسیم پناهجویان به ظرفیت اقامتگاه ها و کشور زادگاه آنان بستگی دارد. متقاضیان دریافت پناهندگی آلمان، باید ابتدا یا در اداره کنترل مرزی، اداره پلیس یا یک اداره مربوطه دیگر درخواست پناهندگی خود را ثبت کند. شخص متقاضی پناهندگی سپس به یکی از اقامتگاه های موقت پناهندگان منتقل می شود. در آنجا تصمیم گرفته خواهد شد که وی به کدام ایالت و شهر فرستاده شود.

این پروسه شامل ۲ مرحله می باشد :

مرحله اول

اقامتگاه های موقت غالبا ساختمان هایی بزرگ و دارای حفاظ هستند که دارای ایستگاه پلیس، پزشک، سالن غذاخوری و سالن های خواب باظرفیت بسیار زیاد میباشند. هر پناهجو حدود ۶ و نیم متر مربع فضای شخصی در این اقامتگاهها در اختیار خواهد داشت. در این اقامتگاه ها اطلاعات شخصی اولیه در مورد پناهجو جمع آوری شده و عکس و اثرانگشت وی نیز در سیستم ثبت می گردد. سپس اثرانگشت به سازمان فدرال جنایی آلمان فرستاده شده تا مشخص گردد آیا پناهجو در کشور اروپایی دیگری نیز تقاضای پناهندگی داده است یا خیر. در این اقامتگاه ها کارکنان اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان، از متقاضیان پناهندگی دلیل خروج آنان از کشور زادگاه شان را سوال کرده و چنانچه پناهجو قادر به تکلم به زبان آلمانی نباشد ، مترجمی جهت ترجمه گفته ها حضور میدیابد. پروتکل این پرسش و پاسخ در نهایت آماده شده و طبق آن تصمیم گرفته می شود که آیا برای شخص متقاضی پرونده پناهندگی باز شود یا خیر.

بیشتر بخوانید بیشتر بدانید  چگونه فرد دروغگو را تشخیص دهیم؟

مرحله دوم

ایستگاه دوم برای کسانی که درخواست پناهندگیشان پذیرفته و پرونده ای برایشان باز شده است، بستگی به یک سیستم کامپیوتری دارد که تعیین می کند پناهجو به کدام ایالت آلمان فرستاده شود. متقاضی پناهندگی سپس در شهری که سیستم آن را تعیین کرده، در یک اقامتگاه گروهی اسکان داده می شود. بسیاری از متقاضیان خواستار اسکان در شهر یا ایالتی هستند که در آن خویشاوند یا دوستی دارند.در این موارد تنها به درخواست متقاضیان زیر سن قانونی یا کسانی که همسرشان در آن ایالت سکونت دارد، پاسخ مثبت داده خواهد شد. از ابتدای سال جاری میلادی پناهجویان اجازه سفر در سراسر آلمان را دریافت کرده اند. تا پیش از آن این افراد تنها میتوانستند در محدوده محل استقرار خودشان تردد داشته باشند.

ویزای کار آلمان

کشورهایی که عضو اتحادیه اروپا هستند، تقریبا قوانین کار مشترکی را دارا می باشند، به این ترتیب که شما برای کار در اروپا نیازمند داشتن یک پیشنهاد شغلی هستید، در همین راستا بایستی آگهی جذب نیروی کار به مدت سه ماه در کشور آلمان درج گردد و اگر شخصی متقاضی شغل مطرح شده در آگهی نبود ، مجددا این آگهی به مدت سه ماه دیگر در اتحادیه اروپا تکرار خواهد گردید. حال اگر شخصی در کشور آلمان و اتحادیه اروپا متقاضی شغل مورد نظر نباشد نوبت به افراد خارجی میرسد که در واقع تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد . راه دیگری که شما را سریعتر به اخذ ویزای کار در المان نزدیک میکند، روشی است که فرصت شش ماهه ای را به شما اعطا میکند که جهت جستجوی کار در آلمان وارد این کشور خواهید شد. در سال های اخیر بسیاری از کشورهای اروپایی گریبانگیر رکود اقتصادی میباشند. در این حین کشور آلمان متفاوت بوده و با کمبود نیروی متخصص جوان مواجه است. این کشور نیازمند نیروهای متخصص در رشته هایی چون برق، کامپیوتر، الکترونیک، صنایع، مکانیک، الکتروتکنیک، شیمی، فیزیک، آی تی، گروه پزشکان، دارو سازان و پرستاران و میباشد.

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

سرمایه گذاری یکی از روش های مهاجرت به بعضی کشور ها نظیر آلمان محسوب می شود. راه های سرمایه گذاری در هر کشوری متفاوت است و معمولاً افراد جهت استفاده از مزایای اقامت و یا شروع یک تجارت و یا گسترش تجارت استفاده می نمایند. کشور آلمان از شرایط زندگی مطلوبی برخوردار است و طبق اعلام رسمی اداره فدرال امور مهاجرت و پناهندگی در آلمان شمار ایرانی های مهاجر نسبت به سال ۲۰۱۱ در سال ۲۰۱۲ افزایش ۲۰ درصدی داشته است و از حدود ۵۷۷۷ نفر به ۶۸۲۷ نفر رسیده است.

● فعالیت حرفه ای فردی (نظیر رستوران یا مغازه فرش فروشی)

● تاسیس شرکت مدنی (۲ نفر یا بیشتر)

● تاسیس شرکتهای شخصی (تضامنی)

تاسیس شرکت با مسئولیت محدود

● تاسیس شرکت سهامی

● تاسیس شعبه

● دفتر نمایندگی

● شعبه مستقل

● شعبه وابسته (مانند دفتر کارخانه، انبار پخش کالا و یا کارگاه)از روش های فوق به جز مورد اول یعنی فعالیت فردی نیاز به ثبت شرکت و ارائه مدارک است.

 ویزای تحصیلی آلمان رای اخذ ویزای تحصیلی آلمان، ویزاهای متفاوتی وجود دارد.و به طبع آن مدارک متفاوتی نیز برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان مورد نیاز خواهد بود. نوع ویزای تحصیلی بستگی به وضعیت اپلیکیشن شما در دانشگاه مورد نظر در آلمان دارد. در صورت دریافت تاییدیه ثبت نام و پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر می توانید برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام نمایید. اگر پذیرش و ثبت نام شما تایید نشده است و اگر قصد بازدید از دانشگاههای آلمان را دارید و یا باید به منظور پذیرش در دانشگاه های آلمان آزمون دهید ، در این صورت نیاز به انواع دیگری از ویزا خواهید داشت. ورود به آلمان برای شهروندان اتحادیه اروپا و یا شهروندان کشورهای سوئیس ،نروژ و یا لیختن اشتاین، تنها با داشتن یک کارت هویت انجام پذیر است. در صورت قصد تحصیل در آلمان یا اقامت در آلمان به مدت بیش از ۹۰ روز، برای شهروندان کشورهای دیگر، دریافت ویزای دانشجویی آلمان لازم است. قوانین بیشتری نیز برای درخواست ویزای آلمان وجود دارد.بطور مثال شهروندان کشورهای استرالیا، نیوزیلند ، اسرائیل، کانادا ، ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا می توانند بعد از ورود به آلمان برای ویزای خود اقدام نمایند. اما برای شهروندان کشورهای دیگر از جمله ایران، درخواست ویزا قبل ورود به آلمان ضروری است. برای اقامت کمتر از ۹۰ روز در آلمان نیز شهروندان برخی از کشورها مانند : ونزوئلا ، اروگوئه ، پاراگوئه، مکزیک، مالزی، برزیل، آرژانتین ، سنگاپورو… می توانند بدون ویزا به این کشور وارد شوند .

بیشتر بخوانید بیشتر بدانید  چگونه زیرنویس اندروید بسازیم؟

ویزای توریستی آلمان اخذ ویزای توریستی کشور آلمان، با فراهم آوردن مدارک متعددی میسر است. به صورت کلی برای اخذ ویزای توریستی هر یک از کشورها، فرد متقاضی می بایست کنسولگری و یا سفارت کشور مورد نظر را متقاعد سازد که پس از ورود فرد به کشور مورد نظر ، فرد به طور حتمی به کشور خود باز خواهد گشت. برای تقاضای ویزای آلمان (ویزای کشورهای شنگن)، حضور متقاضی الزامی است و مصاحبه انجام می گیرد. دریافت فرم تقاضای ویزا، از طریق وب سایت سفارت جمهوری فدرال آلمان در تهران و همینطور مراجعه ی حضوری به سفارت امکان پذیر است ولی وقت مصاحبه به صورت تلفنی به متقاضیان داده نخواهد شد. فرم اینترنتی درخواست ویزا را باید به صورت پرینت شده به همراه مدارک دیگر، روز انجام مصاحبه ارائه دهید. گفتنی است شانس اخذ ویزای توریستی کشور آلمان برای افرادی که به همراه خانواده خود جهت اخذ ویزای توریستی کشور آلمان اقدام می نمایند پایین تر از افرادی است که به صورت انفرادی جهت اخذ ویزای توریستی کشور آلمان اقدام می نمایند. بطور مثال در صورت احراز شرایط فوق الذکر مثل نامه حساب بانکی ،اسناد ملکی و دیگر مدارک مورد نیاز، اگر در یک خانواده ۴ نفره پدر یا مادر خانواده به صورت انفرادی اقدام به دریافت ویزای توریستی آلمان نمایند، شانس زیادی جهت اخذ ویزای توریستی کشور آلمان خواهند داشت ولیکن اگر همه خانواده جهت اخذ ویزای توریستی آلمان به صورت همزمان اقدام نمایند، همه افراد از شانس کمتری در اخذ ویزای توریستی کشور آلمان برخوردار خواهند بود. اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری تکمیل فرم درخواست ویزای کشور مربوطه است. این فرم را می توانید از وب سایت سفارت آلمان دانلود یا با مراجعه ی حضوری از ساختمان اداری سفارت آلمان در تهران، دریافت کنید.

مهاجرت به آلمان از طریق تخصص

مهاجرت به کشور آلمان از روش بلوکارت یا همان کارت آبی ، یکی از روش های مهاجرت به این کشور است. متقاضی می بایست ضمن اخذ ویزا آلمان ، نسبت به اخذ اقامت آلمان و گرفتن تابعیت این کشور نیز اقدام نماید. ما در این مطلب به بررسی جامع مهاجرت از طریق تخصص می پردازیم. بر اساس تشخیص اتحادیه اروپا ، در بررسی چشم انداز اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه که شامل ۲۷ کشور اروپایی میباشد و نیز پیش بینی کمبود نیروی کار مورد نیاز در کشور، در سال ۲۰۰۷ میلادی اتحادیه اروپا در جهت رفع کمبود نیروی کار متخصص ، و با الهام از طرح گرین کارت دولت کشور آمریکا و با استفاده از نماد پرچم اتحادیه اروپا که با رنگ آبی است ، اقدام به تصویب و ارائه طرح و برنامه ای مشابه به نام آبی کارت نمود که در قالب آن نیروهای کاری و متخصص غیر اروپایی بتوانند به واسطه این برنامه برای مهاجرت به تمامی کشور های عضو اتحادیه بغیر از انگلستان ، ایرلند و دانمارک که از شرکت در این طرح خودداری نمودند ، مهاجرت از طریق تخصص را داشته باشند. اولین کشور اروپایی که تابحال از این طرح استقبال خوبی نموده است و مقدمات و شرایط این برنامه را فراهم نموده ، بزرگترین قدرت صنعتی اروپا یعنی کشور آلمان می باشد. از اول جولای ۲۰۱۲ میلادی ، دولت آلمان شرایط و پیش نیاز های دریافت آبی کارت را بطور رسمی اعلام نموده که بر این اساس با اجرایی شدن این برنامه در آلمان ، از این پس نیروهای متخصص کاری غیر اروپایی میتوانند با دریافت این نوع ویزای کاری ، در مدت زمان خیلی کم به آلمان مهاجرت کاری نمایند و خانواده های خود را نیز به همراه خود به کشور آلمان بیاورند. مدت اعتبار کارت آبی المان از زمان صدور، بسته به قرارداد کاری شما دارد، اگر این قرارداد ۴ ساله باشد که کارت شما اعتباری ۴ ساله دارد و نهایتا موفق به دریافت PR یا همان اقامت دائم المان خواهید شد. اگر مدت زمان قرارداد شما کوتاه تر باشد اعتبار کارت شما به همان میزان به علاوه سه ماه بیشتر خواهد بود. در ضمن نگران نباشید چون تمدید مجدد این کارت بسیار ساده میباشد.

Related posts

Leave a Comment