چگونه ضربان قلب را پایین بیاوریم؟
افرادی که در حالت استراحت ضربان قلبی بیش از ۱۰۰بار در دقیقه در حالت استراحت ۷۸% بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی هستند.اگر در حالت استراحت ضربان قلب بالایی دارید این حالت نشانه ای از ضعف فیزیکی و یا میزان قابل توجهی از حس اضطراب می باشد و در این حالت آرام شدن و پایین آوردن تپش قلب امری بسیار ضروری می باشد.
احتیاطات ویژه: این حالت ممکن است نشانه ای از تاکی کاردی(تپش قلب بسیار بالا) باشد که شاید به نوعی سکته ی قلبی مربوط باشد و به مراقبت های پزشکی بسیار فوری می باشد.
برای کاهش موقتی تپش قلب بالای مزمن و یا تپش قلب به ندرت از این روش ها استفاده کرده و با بهبود شرایط فیزیکی این حالت را به صورت دائمی بهبود ببخشید.
۱-نفس عمیق بکشید:
چگونه ضربان قلب را پایین بیاوریم
شاید در این حالت کاری دشوار به نظر برسد اما کاهش سرعت تنفس در کاهش ضربان قلب تاثیر خواهد داشت.
در۵-۸ثانیه دم و برای۳-۵ ثانیه نگهداشته و در ۵-۸ثانیه بازدم کنید و با تمرکز بر روی بازدم ضربان قلب را پایین بیاورید.
۲-تنفس والسالوا داشته باشید:
این حالت برای اعصاب واگ که مسئولیت کنترل ضربان قلب را دارد مثل محرک عمل کرده و پس از نفس عمیق موجب فعال شدن عضلات شکمی ، مانند زمان حرکت روده ها می شود.
فشار را برای ۵ثانیه نگهداشته و بعد رها کنید ، البته برای دستیابی به نتیجه ی مطلوب شاید مجبور به اجرای چندباره ی این حرکت باشید.
۳-شریان کاروتید را ماساژ دهید:
شریان کاروتید از زیر گلو به سمت عصب واگ امتداد دارد و آهسته ی آن بوسیله ی سرانگشتان موجب تحریک اعصاب نزدیک شده و در پایین آوردن ضربان قلب تاثیر دارد.
۴-به صورت خود آب سرد بپاشید:
پاشیدن آب یخ به صورت باعث تحریک اعصاب حرکتی که مسئول کاهش متابولیسم هستند شود ، البته باید تا زمانی که متوجه تغییر در ضربان قلب نشدید به این کار ادامه بدید.
۵-دارو مصرف کنید:
اگر بروز این حالات از تپش قلب بالا را به دفعات تجربه کردید به پزشک مراجعه کرده و نسخه ای برای تهیه ی داروهای کاهش تپش قلب دریافت کنید و حتما در مورد نوع داروی مناسب با پزشک مشورت کنید.
۱-در مورد انجام ورزش های هوازی با پزشک خود مشورت کنید:
در مرحله ی اول انجام ورزش های سنگین توصیه نمی شود ولی برخی ورزش های هوازی اثری مفید خواهد داشت.
تمرینات ورزشی انرژی بخش اما کوتاه ، مثل دویدن سریع و کوتاه و البته با فواصلی برای استراحت و تنفس ، ۱۰% بیشتر از تمرینات ایروبیک در فضایی ثابت ، موجب بهبود کارایی قلب می شود.
۲-خوب بخوابید:
اگر نیاز به آرامش و سکوت بیشتری دارید از گوشگیر استفاده کنید ، چرا که خوابیدن به دور از سروصدا باعث کاهش ضربان قلب به میزان ۱۳بار در دقیقه می شود.
۳-زود به زود مثانه را تخلیه کنید:
افرادی که ادرار خود را تا زمانی که مثانه کاملا پر شود نگه می دارند که ، باعث افزایش ۹بار در دقیقه ی ضربان قلب می شود، چرا که مثانه ی پر موجب حساسیت اعصاب حرکتی و تنگ شدن عروق ، که منجر به تنگ شدن عروق و تنگ شدن عروق و تپش شدیدتر قلب می شود.
۴-کپسول های روغن ماهی مصرف کنید:
اگر قادر به استفاده از روغن مرکب ماهی هستید ، به دلیل وجود DHA بیشتر ، تاثیر بهتری خواهد داشت.
به توصیه ی دکتر آز :روزانه روغن ماهی یا منبع دیگری از اومگا۳ یا حداقل۶۰۰میلی گرم DHA مصرف کنید چرا که بر قلب تاثیری حدود ۶بار در دقیقه ، در عرض ۲هفته خواهد داشت و همچنین تحقیقات احتمال تاثیر روغن ماهی در عملکرد قلب نسبت به واکنش به اعصاب واگ و همچنین تنظیم ضربان قلب را نیز در نظر گرفته است.
۵-رژیم غذایی خود را تغییر دهید:
غذایی متناسب با سلامت قلب که به بدن در تنظیم ضربان قلب کمک می کند مصرف کنید، موادی مثل ماهی سالمون و ساردین ، غلات کامل ، سبزیجات سبز برگ ، مغزهای آجیلی و موادی با پتاسیم بالا مثل موز و آواکادو مصرف کنید.
۱-دراز کشیده و آرام باشید:
روی سطحی راحت مثل تخت یا کاناپه دراز بکشید اما اگر فضایی مناسب برای دراز کشیدن وجود ندارد سعی کنید در حالتی آرام و راحت بنشینید.
۲-روی خوشی تمرکز کنید (تصویرسازی ذهنی):
ذهن را ، بوسیله ی تصوراتی از مکان هایی که موجب شادی شما می شوند ، آرام کنید مثل فکر کردن به به یک نقاشی زیبا یا فضایی از طبیعت.
۳-مدیتیشن را یاد بگیرید:
چگونه ضربان قلب را پایین بیاوریم
روی ضربان قلب خود تمرکز کرده و سعی کنید با استفاده از قدرت تمرکز تپش قلب را کاهش دهید.
۴-آرام نفس بکشید:
از این روش ها برای تنفس آرام استفاده کنید:
۵-ماساژ:
ماساژ یا دیگر درمان های این چنینی با احتمال کاهش ضربان قلب در حدود ۸بار در دقیقه همراه است ، پس به متخصص ماساژ مراجعه کرده و یا از یکی از عزیزان خود درخواست کنید که این کار را برای شما انجام دهد.